Chasse Botanique

Stadsarchief

Rijke historie gratis toegankelijk.

Alles over vroeger, voor iedereen van nu: Stadsarchief Breda verzamelt en beheert de geschiedenis van de stad en zijn inwoners. Die rijke historie stellen we gratis ter beschikking – in woord en beeld, tastbaar en online.

Alles bij elkaar bewaart Stadsarchief Breda ruim twaalf kilometer aan archieven, foto’s, films en boeken van en over Breda, Bavel, Ginneken, Princenhage, Prinsenbeek, Teteringen en Ulvenhout. Dat is, wanneer je dat allemaal achter elkaar zet, twee keer een rondje Singel! En, de collectie groeit. Daarbij kijken we niet alleen terug, maar begrijpen we meer dan ooit dat we een taak hebben in het vastleggen van het nu – vandaag is morgen ook geschiedenis.

We realiseren ons dat we dat niet alleen kunnen. Het stadsarchief speelt een bijzondere rol in de Bredase samenleving en wil de samenwerking aangaan in een netwerk van organisaties en initiatieven. We vinden het erg belangrijk dat we een archief zijn van en voor iedereen. We ondersteunen, faciliteren en delen. Het verhaal van Breda, dat vertel je het beste samen.