Chasse Botanique

De bouw van Breda Botanique is officieel gestart!

23 juni 2021 | Nieuws | Breda Botanique

Een kleine groep projectbetrokkenen was aanwezig toen wethouder Paul de Beer o.a. het borstbeeld van Chassé in ontvangst nam.

Chassé was generaal tijdens de Napoleontische oorlogen en aan het einde van zijn loopbaan was hij bevelhebber van de toenmalige vesting Breda. Zijn borstbeeld stond de laatste jaren in het Chassé theater maar krijgt nu een plek in Breda Botanique, voorheen Chassékazerne.

Dit was niet het enige wat de wethouder in ontvangst nam. De oude kazerne had in het verleden een houten interieur/wandbekleding in de kamer van de Commandant. Dit interieur is verplaatst naar het Museum Korps Rijdende Artillerie in ’t Harde. De resterende delen krijgen een mooie plaats in Botanique. Luitenant-Kolonel Rob ten Horn bracht de onderdelen op gepaste wijze, met een legertruck, terug naar Botanique en overhandigde dit aan de wethouder.
 


Breda Botanique begint nu officieel aan haar nieuwe leven: Appartementen, restaurant, hotelsuites, een bar en een culturele ruimte. Centraal in het plan wordt een botanische kas gerealiseerd. Als verbindend element tussen de verschillende functies en als schakel tussen het Chassépark en de binnenstad. Het Stadsarchief van de gemeente Breda blijft gehuisvest in Breda Botanique.