Chasse Botanique

De constructie van de stoere botanische kas in volle gang

28 april 2022 | Nieuws | Breda Botanique

Zelfs voor een ervaren partij als Batist Kassenbouw is de installatie van de botanische kas in Breda Botanique een bijzondere en speciale klus. En dat komt vooral door het ontwerp van de architect. De kas wordt namelijk uitgevoerd in een zwarte boogspanten staalconstructie. Zodat de kas er stoer en robuust uitziet. En dat weegt wat!

Na de stalen constructie zal volgende week het glas geplaatst worden. De zijkanten van de kas worden aangesloten op de bestaande vleugels waar de horecaruimten met bovengelegen huurappartementen komen.

01_lowres_bouw kas Botanique_april 22

Het verbindende element

De botanische kas in het hart van het gebouw is het verbindende element van het project. De kas verbindt de Keizerstraat met het Chassé Park als groene publieke ruimte en fungeert als de entree van het programma daaromheen. Een overdekte buitenruimte waar bijeenkomsten en initiatieven worden georganiseerd, daarnaast kunnen de terrassen aan de zijkant door de aangelegen functies gebruikt worden.

Nico de Bont, gespecialiseerde aannemer in transformatie en restauratie, werkt in opdracht van Synchroon aan de herbestemming van de rijksmonumentale Chassékazerne. Het plan van 1meter98 architecten in samenwerking met Delva bestaat uit 62 huurappartementen, een botanisch restaurant, 19 hotelsuites en horeca.

Rondom de botanische kas is nog horecaruimte beschikbaar via Ad Hoc Horecamakelaars.

De verhuur van de woningen is ook in volle gang via belegger QX Real Estate.

Foto’s: Brandbeeld