Chasse Botanique

HENK SLUITER VAN ADHOC HORECAMAKELAARS OVER DE LAATSTE HORECAUNIT IN BREDA BOTANIQUE

21 oktober 2022 | Nieuws | Breda Botanique

‘DIT MOET JE ZIEN EN VOELEN’

Een bouwhelm is niet langer verplicht nu aannemer Nico de Bont met de verbouw klaar is. De transformatie van de voormalige Chassékazerne naar Breda Botanique bevindt zich in de afbouwfase. De kamers in Hotel Botanique worden behangen, de binnentuinen bij de huurappartementen zijn van groen voorzien en de nieuwe botanische kas wordt schoon en vrij gemaakt zodat deze ingericht kan worden met meubilair en de planten.

Eén horecaunit wacht echter nog op z’n afbouw omdat er nog geen gebruiker voor is. We vroegen Henk Sluiter van Adhoc Horecamakelaars voor welke ondernemer deze ruimte een uitgelezen kans zou zijn. Henk: ‘Om te beginnen: een unit met een grootte van 360 m2 of 470 m2 op zo’n bijzondere locatie komt in Breda niet zo vaak voor. Als je de monumentale Chassékazerne binnenloopt dan voel je de sfeer van weleer en zie je tevens de moderne transformatie die het complex heeft ondergaan. De succesvolle toevoeging van verschillende, elkaar versterkende, functies is heel uniek. De botanische kas als centrale hart, waar de horecaruimte trouwens een terras in heeft, maakt een nieuwe groene verbinding tussen het centrum van Breda en het Chassé Park. Een brasserie of grand-café uit het Bredase zou hier zeker op z’n plek zijn. Alle randvoorwaarden voor een goede businesscase zijn naar mijn idee dus aanwezig. Wat het alleen ontzettend lastig maakt, is dat je deze bijzondere ruimte met hoge plafonds en ramen niet vanaf papier of een plaatje kan beoordelen. Je moet het in levende lijve zien en voelen. Het licht in de kas en de sfeer van het pand wil je kunnen opsnuiven. Pas dan kun je je voorstellen wat voor moois je er van kan maken.’

‘Ik nodig bij deze dan ook iedere horecaondernemer met een toekomstdroom uit een kijkje te komen nemen. Kom ervaren wat deze unit in dit bijzondere sfeervolle en moderne complex met je doet. En voelt het goed? Dan ben jij misschien wel de perfecte match voor deze laatste horecaunit!’

Voor het maken van een afspraak of meer informatie, kan je contact opnemen met Henk Sluiter henk@adhoc-hm.nl